Wil je meer weten over KlimaatHELDEN neem dan contact met ons op

info@klimaathelden.nl

Sanne 06-21697989

Judith 06-23183390

Categorieën

Title Image

Blog

Dag van de lokale democratie Amersfoort

Vrijdag 16 november waren wij samen met KinderrechtenNU op de lokale dag voor de democratie in Amersfoort. Een mooie dag waar we onder andere 2 wandelingen hebben gemaakt. Een daarvan was met Kies&Co, de landelijke vereniging van lokale begeleiders van kinderwijkraden. Zij zetten zich in om goed functionerende kinderwijkraden op te zetten in ‘kansarme’ wijken. De kinderraad in Amersfoort heeft het voor elkaar gekregen dat een straat in hun wijk veiliger werd door het aanleggen van een zebra pad. Het duurde wel een jaar of 3 dit hele proces maar dat heeft ook zo zijn positieve impact, kinderen leren dat doorzetten echt nut heeft! De kinderen hadden in eerste instantie bedacht dat ze een stoplicht wilde, waarmee ze indirect aangaven dat de straat niet veilig voor ze was. In samenwerking met de gemeente hebben ze de oversteekplaats onder de loep genomen en zijn ze tot de conclusie gekomen dat er een zebrapad moest komen. Een inspirerend voorbeeld van positieve samenwerking tussen kinderen en de gemeente. Na de wandeling hebben Kies&co, KinderrechtenNu & Up to us met veel passie verteld over hun bijdrage aan kinderparticipatie binnen Nederland, iedereen probeert op zijn eigen manier zijn steentje bij te dragen. Kortom een Super inspirerende dag voor KlimaatHELDEN! Wij zetten onze missie voort, kinderen & professionals met elkaar in gesprek brengen om zo hele toffe dingen te laten ontstaan.